Semester

"Små grodorna, små grodorna är lustiga att se"


Midsommar är passé och värmen är olidlig, för oss betyder det att porten till fjällvärlden har öppnat sig. Månadsskiftet Juni/Juli är då säsongen drar igång på allvar efter att det värsta smältvattnet runnnit undan och vattnet är fortfarande tillräckligt kallt för att rödingen ska vara aktiv på rimligt djup. Abstinensen efter att få åka norrut längs branta bergsväggar med luleälven slingrandes på vänster sida är ganska hög just nu. På tisdag eller onsdag efter alive far vi. Då sätter vi kursen mot ritsem och akkajaure.


Vi har hunnit fiska lite under förra veckan med ganska dåligt resultat;

Fiskade harr från kanot, paddlade några mil i strålande sol och harren var enormt på taget. Johan fiskade med spinnare och jag kastade med en lila rapala och harren var tokig i båda, dagen slutade med flera harrar mellan 5-9h, en strömgädda på 4kg och en öring på 1,6.

Harr 0,






På midsommarafton stod jag och metade lite mört utanför bryggan i visstträsk mest på kul. Sen tog jag ut båten 25 meter, agnade på en mört på metet, släppte ner och det tog inte lång tid så rusade flötet ner en meter under ytan. Jag vevade sakta streck på linan och röck till. Fisken rusade som en dåre och jag tänkte att det här kan inte vara nånting annat än en gädda. Det visade sig vara en aborre modell större.


Personligt rekord, 1,26. Kul!





Fiskade harr ytterligare en dag med jeppes "grönbåt". Fick även då flera harrar runt 6-7h. Johan drog också upp en gädda som var allt annat än slö. Det blev en lång fight mot den pigga gäddan som avslutades med en brottningsmatch i båten då Johan fick kasta sig över den och hålla i den med alla kroppsdelar han har:D




Återkommer med uppdatering från Akkajaure. So long!

/M